Saturday, February 24, 2018

TENTERA DAN JUGA BADMINTON












Assalm, akhirnya Berjaya jua menaip setelah sekian lama memikirkan camner lah nak menaip sebabnya laptop nih problem dan juga printer. Ish pening kepala duk memikirkan nya. Wokeh lah kali ini nak citakan kisah yang terbaru. wah, cam banyak jer. yer memang banyak pun nak menaip nih. Pertamanya ialah tahun ini seperti tak ada pertandingan peringkat negeri sebabnya kerana duit tak ada la. Seterusnya di peringkat sekolah pula , rasanya pelajar tingkatan 3 dan 5 seperti dah say bye bye untuk pertandingan. Untuk senior pkb, f5. Korang dah f5 dah perlu focus untuk menhadap spm sebenarnya. Malas dah nak ganggu sebenarnya. Kelas 5 tuh korang sebenarnya cukup disayangi oleh cikgu tuh. aku nih pun sebenarnya cam susah nak lepaskan korang sebab korang lah penggerak di sekolah. apapun setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan. Buat f5 teruslah menggapai kejayaan yang cemerlang. Masuk sahaja bulan 4. Hentikan semua aktiviti dan focus betul-betul kepada pelajaram. Untuk f4. Rasanya ada seorang jer yang betul-betul pkbm. Si faiq ler. So faiq jika dapat 7A insyalah saya akan tolong awak masuk mtd. Awak ler sorang yang ikut pkbm bermula f1 lagi. Semua kejohanan join. Maka disini , saya mau tengok pula kejayaan dalam bidang akademik. Ok seterusnya ialah kisah minggu lepas. Wah dapat berjumpa dengan pegawai pememrintah 17ramd. Mejar anwar. Rasanya dia sangat ok dah mudah untuk dibawa berbincang. Tapi tahun ini ketua bagi pkbm ialah cikgu abu bakar. ngeh ngeh ngeh. Tapi aku tolong mana yang boleh la. Aku dengan cikgu sazaly dah bergi kursus guru pkbm. Benda yang sama sahaja yang dibuatnya, merentas halangan, baca kompas, dan menembak. Tapi kan main m16 jerlah. Harap pentadbir tak marah ler yer sebab minggu nih pula aku tak adaa kat sekolah pula sebab kejohanan badminton pula. Busynya. Harap pentadbir sekat la aku dari keluar dari sekolah. Dah letih duk kat luar time persekolahan. Seterusnya , kejohanan hoki pula akan menunggu. Disamping piala pengetua high school dan juga persahabatan dengan team singapura. Masa semakin suntuk dah nih. Dah ler tak dapat beraya kat rumah teacher tey dan juga alex. Sory betul. Sebab aku dah renting sebab asyik duk kat padang. Masa duk dalam kem tuh. Hati meronta betul nak turun padang jenguk anak buah hoki. hahahaha. ade sekali tuh masa tak abis lagi, aku cabut balik, terus sampai salin baju terus turun padang........ jangan marah taw. mungkin juga tahun ini dah tahun last duk Melaka. Doakan lah yerk..... Esok kene jaga jualan nih. aduh malas nyer.... ok bye..... selamat pagi dunia............ 2.30 ptg 25.2.18

No comments:

Post a Comment